Cat de mult am asteptat iesirea in natura! Iata ca se intampla si printre cei mai incantati sunt copiii! Indiferent cat de mult ar fi incantati de jucarii, gadgeturi sau desene, cei mici sunt foarte entuziasmati atunci cand vine vorba de iesirile in natura! Ce activitati sa mai incercati alaturi de ei? Am facut o lista mai jos!
Picnicul
Alege un loc verde, linistit si invita-ti copilul sa dea o mana de ajutor legat de organizare. In cazul meu, Agnes adora sa pregatim toate aspectele legate de acest tip de iesire.
- alegeti impreuna paturica si pernutele,
- pregatiti impreuna un buchet de flori de camp,
- discutati “meniul”, pregatiti sendvisurile si fructele,
- ”negociati” dulcele de la picnic,
- pregatiti limonada sau ceaiul,
- faceti o lista cu ce activitati vreti sa aveti acolo (de ex: sa jucai fotbal, volei, carti, etc).
Drumetia
Alege un traseu usor. E foarte bine sa va documentati asupra traseelor recomandate si sa alegeti imbracaminte si incaltaminte adecvata. Incercati trasee de tip “plimbare” mai ales daca copiii sunt mai mici, 30-50 minute/traseul. Faceti din aceste drumetii activitati antrenante astfel incat copiii sa le priveasca ca pe adevarate aventuri. Incercati lucruri noi, de exemplu invatati-i sa foloseasca busola sau povestiti-le lucuri intersante despre geografia zonei pe care o “explorati”.
Printre traseele recomandate de specialisti gasim: plimbarile pe Creasta Baicului, Babele, Cabana Ciucas sau daca copilul este mai marisor, chiar cabana Padina.
Parcul
Iesitul in parc poate fi banal, dar este banal doar din punctul nostru de vedere, al adultilor. Exista parcuri mari in care se pot face o multime de lucruri (sigur ca in aceasta perioada tinem cont de masurile de siguranta impuse). Astfel ca, puteti alege parcul pentru o plimbare de seara, pentru jocuri cu mingea pe iarba, mers cu bicicleta sau trotineta (faceti asta impreuna), dar si tabieturi placute pentru cei mici: o vata pe bat, o cutie cu floricele, un porumb fiert sau o inghetata savurata pe maulul lacului, in leagan sau pe banca!
Echitatia
Este un sport exclusivist, dar din ce in ce mai dezvoltat la noi si adorat cu siguranta de copii. Echitatia dezvolta foarte multe abilitati la copii, cum ar fi: disciplina, abilitati de coordonare si eleganta impusa de bine-cunoscutul echipament. Partea buna este ca varsta minima pentru inceperea acestei activitati este destul de mica, incepe de la 3 ani si se poate transforma in sport de performanta dupa 6 ani, cand copilul incepe sa devina autonom si responsabil. Primele ore de echitatie sunt o incantare pentru copii, in special datorita legaturii care se formeaza intre acestia si caluti. Ei sunt atrasi de asemenea si de informatiile legate de ingrijirea si cresterea cailor, iar mai apoi de insusirea tinutei de calarie cu tot ce presupune aceasta (exercitiile de relaxare si echilibrul).
Golful
Golful este foarte potrivit pentru copii in special pentru ca se practica in aer liber si le ofera oportunitatea de a face miscare. Un avantaj foarte important este acela ca golful ii invata pe copii despre integritate, fiind un joc cu reguli foarte bine reglementate la nivel international, unde jucatorii trebuie sa respecte in plus un set de norme denumite “eticheta”. De asemenea golful la copii stimuleaza capacitatea de concentrare si atentia la detalii. La Breaza exista unul dintre cele mai cunoscute terenuri de golf din tara asa ca ne putem bucura de acesta.